AZ ELMÚLT EGY ÉV KRÓNIKÁJA

Az elmúlt egy év részletes krónikája itt olvasható el

Korábbi hírek:

Különleges telekátminősítések, önkormányzati telekvásárlási szándék egy képviselő új ingatlanjára contra pénzügyi nehézségek, Felföldi-féle iskolavezetés átvizsgálása, édesapja cégét terjesztette elő a polgármester kivitelezőnek, közel egymilliós áramtelepítés (köztük testületi felhatalmazás nélküli kötelezettségvállalás) és még sok érdekesség csak erős idegzetűeknek. A hamarosan induló független hírportálnak lesz dolga, ahogy a hatóságoknak is mindezek vizsgálatával. Addig is néhány “érdekességről” röviden itt:

Országos hetilap cikkez a faluvezetés első félévéről

“Senkinek semmi köze ahhoz, hogy kivel tárgyalok” – mondja Vigh-Krupla Orsolya polgármester. Az új faluvezetés, képviselőtestület egyes tagjainak arroganciájáról, panama-gyanús viselt dolgairól a Demokrata hetilap számolt be terjedelmes írásban 2012. február 22-én. Az írás itt olvasható el teljes terjedelmében ill. innen letölthető. A www.nagyvazsonyma.hu honlapon ugyancsak elolvasható az írás arról, hogy miként és miért vitte el Füredre a Dumaszínház rendezvényét községünkből.

Veszélyben  volt a játszótér-építés, egy képviselő pedig a szomszéd faluba vitetné a fejlesztést

Hogy miért és milyen előzmények után. Arról itt olvasható írás.

Egyik nagyvázsonyi képviselő szerint inkább vigyük Vöröstóra a játszóteret. Minderről itt talál beszámolót.

Megdöbbentő polgármesteri levél egy civil szervezetnek

Aggasztó tájékozatlanságról és a civilek irányába megdöbbentő arroganciáról tanúskodik az a levél, amelyet a Pontes Alapítvány kapott Vigh-Krupla Orsolya polgármestertől. Mint ismeretes (www.pontesalapitany.hu – részletek erről és a többi eljárásról), a falu megbecsült szervezetének rágalmazásáért becsületsértési eljárás indult Felföldi Zoltán, Henn János, Husvéth László, Kerekes Zoltán, Nyuzó László, Stefanovitsné Sipos Mária ellen.

Az ügyben – különös forgatókönyv szerint – Vigh Krupla Orsolya levelet írt, amely a képre kattintva olvasható:

A polgármesternek az alapítvány vezetője választ fogalmazott meg, amely szintén letölthető innen:

Válasz a polgármesternek


A szemléletváltás megkezdődött Nagyvázsonyban. Nem megosztó módon. Ennek célkeresztjében van alapítványunk; ennek élvezője a Nagyvázsonyból “Familia kft-t” létrehozó Rokonok. Minderről további részletek itt olvashatóak.

Az időközi választások előzményei megismerhetőek a Demokrata cikkből (innen is letölhető).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>